Orhangazi mutlu son masaj kelimesi, Arapça ‘mass-dokunma’ Fransızca ‘masser’le sözcüklerinden türemiştir. Bu tedavi yöntemi mekanik ve sinirsel yolla tedavi edilme yöntemi olarak bilinir. Bu yöntem deri, deri altı dokusu, iç organlar, metabolizma, kaslar, dolaşım ve lenf sistemlerine uygulanır. Çin’de M.Ö. Orhangazi mutlu son masaj . 30 asır önce Çin’de ve M.Ö. 18. Asırlarda Hindistan da bu uygulama tedavi yönteminden söz edilir. M.Ö. 400’lü senelerde omuz çıkığı sonrasında Hipokrat bu tedavi yönteminin önemini vurgulamıştır. Bugünkü şeklini Klasik tedaviye veren kişi, A. Hoffa dır.
birbirinden farklı tedavilerde uygulanabildiğinden tedavinin başında amacın belirlenmesi önemlidir. Bu tedavi yöntemi kaslarda ağrıların giderilmesi amacıyla uygulanır. Bu tedavi dolaşımı artırıcı, spazm ve krampları çözücü, dokular içindeki sıvı birikimlerini çözmek için yapılabilir. Ruhsal gevşeme ve sakinleşme için vücut örtüsündeki sinir hücrelerini uyarır.
yapılırken hızlı yapılması veya yavaş yapılması önemli farklar yaratır. Yavaş yapılan tedavi, teskin edici özellik taşır, hızlı yapılan tedavide uyarıcı etki yaratır. Anatomik, fizyolojik ve psikolojik temel bilgileri özellikle ülkemizde 3-4 haftaya sığdırılmaya çalışılan, yeteri kadar eğitim deneyimi almayan insanlar bu tedavi yöntemlerinden gerekli bilgiye sahip olamazlar.